Despre Noi

Despre noi

Grădiniţa Rază de Soare şi-a deschis porţile din 1 Septembrie 2009, fiind amplasată într-o zonă foarte liniştită a cartierului rezidenţial  Bunloc, într-o vilă cu 4 niveluri, ce deţine un interior ultramodern, 4  săli de grupă mobilate corespunzător pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului de învăţământ, fiecare având în dotare: TV, DVD-player, PC, camera supraveghere video, bibliotecă, jocuri educative, jucării, măsuţe şi scăunele corespunzătoare fiecărui nivel de vârstă, pătuţuri pentru programul de odihnă al copiilor, 2 grupuri sanitare pentru copii dotate cu mobilier corespunzător, o sală de mese, vestiar, camera de primire şi triere a copiilor, unde se oferă, o dată pe săptămână, asistenţă medicală, sală de spectacole şi serbări, şi o curte interioară cu gazon şi jucării de exterior, monitorizată permanent prin camere video.

Din toamna 2016, avem propria salină în grădiniţă! Această cameră cu bulgări de sare este locul unde copiii se vor juca şi respira aerul îmbogăţit cu aerosoli salini. Nu este un tratament propriu-zis, ci avem ca scop menţinerea sănătăţii şi întărirea sistemului imunitar.

Vă anunțăm cu mândrie că, din 4 septembrie 2017, grădiniţa dispune de bucătărie proprie, mâncarea fiind pregătită şi servită în conformitate cu normele de igienă şi siguranţă a alimentelor. Meniurile sunt atent întocmite respectând particularităţile de vârstă ale copiilor şi principiile unei alimentaţii bogate, sănătoase şi diversificate. Săptămânal, meniul este astfel întocmit încât respectă cu stricteţe necesarul de proteine, glucide, lipide şi calorii pentru fiecare categorie de vârstă şi gramajele ingredientelor necesare, pentru următoarele tipuri de alimente: lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, peşte şi preparate din peşte, ouă, grăsimi animale şi vegetale, produse cerealiere, legume, leguminoase uscate, fructe, zahăr şi produse zaharoase.

Grădiniţa Rază de Soare oferă copiilor Dvs.  un cadru instructiv-educativ la cel mai înalt nivel, activităţi creative şi recreative propice dezvoltării armonioase, prin intermediul unui personal didactic şi nedidactic 100% calificat şi cu experienţă în domeniu şi prin mijloace şi metode didactice de ultima generaţie. Accesul în grădiniţă se face doar pe bază de interfon, astfel asigurându-se siguranţa şi securitatea maximă a copiilor. În incinta grădiniţei funcţionează un sistem de supraveghere non-stop, pus la dispoziţia părinţilor pentru a veghea asupra propriilor copii în orice moment al zilei.

Programul Grădiniţei Rază de Soare este între orele 07:00-19:00, intrarea şi iesirea copiilor din grădiniţă fiind între orele 08:00-18:00, în acest interval desfăşurându-se activităţile obligatorii, conform noului curriculum, activităţile alese, activităţile opţionale, cele extracurriculare, micul dejun, dejunul, gustarea şi programul de odihnă al copiilor.
Părinţii pot opta pentru unul din cele 2 programe de şcolarizareprogram normal – 5 ore (08.00-13.00) sau program prelungit – 10 ore (08.00-18.00).

La tarifele practicate, se face reducere pentru fraţi100 lei pentru al doilea frate (program prelungit) şi 50 lei pentru al doilea frate (program normal).

Oferta noastră educaţională este de grupe de limba engleză, activităţile desfăşurându-se pe niveluri de vârstă. Numărul maxim de copii într-o grupă este de 12-15 copii, iar la grupa de antepreşcolari (2-3 ani), 10-12 copii.

De asemenea, grădiniţa noastră are o ofertă vastă de activităţi extracurriculare contra cost şi la alegerea părinţilor: curs de îndemânare şi pictură pe lemn, piatră, sticlă, Learn with music, , dans sportiv, karate shotokan, înot, ski, drumeţii, iniţiere în utilizarea calculatorului, teatru de păpuşi, organizarea de petreceri cu ocazia zilei de naştere a copilului, etc.

Grădiniţa Rază de Soare va funcţiona pe tot parcursul anului calendaristic, la solicitarea părinţilor, cu excepţia sărbătorilor legale şi a ultimei săptămâni din luna august, când se face igienizarea grădiniţei.

Regulamentul de funcţionare a Grădiniţei Rază de Soare în vigoare

Programul grădiniţei este între orele 8:00-18:00. Dimineaţa, părinţii sunt rugaţi să-i aducă pe copii cel târziu până la ora 8:30 pentru a servi mic-dejunul pe grupe şi pentru a se respecta în acest fel programul de învăţare.

Activităţile obligatorii se desfăşoară între orele 9:00-12:00. După masă, părinţii sunt rugaţi să vină după copii între orele 16:30- 18:00. Cel târziu până la ora 18:00 copiii trebuiesc preluaţi de către părinţi, pentru a se face dezinfecţia unităţii.

Fiecare copil trebuie să aibă în dulăpior 1 sau 2 schimburi, haine groase şi subţiri (în funcţie de vreme) pentru joaca în curte. În prima zi de grădiniţă părinţii vor aduce: pijama, papuci de interior (pe cât posibil cu scai).

Pentru a se păstra curăţenia, rugăm părinţii să NU urce la etaj, să NU intre în sălile de clasă cu papuci de exterior.

Pentru anul şcolar  în curs, părinţii copiilor sunt rugaţi să achite la cel târziu 2 săptămâni de la data prezentării copiilor la grădiniţă taxa de rechizite de 100 RON/copil.

Plata grădiniţei se va face până în data de 7 ale lunii în curs pentru luna în curs. În acest an şcolar, taxa de şcolarizare a Grădiniţei Rază de Soare este de 500 de  lei/ lună + 13 lei/zi(mic-dejun, gustare de fructe, masa de pranz)– program normal şi 750 de lei/lună + 14 lei/zi (mic-dejun, gustare de fructe, masa de pranz, gustarea de dupa-amiaza)– program prelungit.

Absenţele înregistrate de copilul beneficiar generează reduceri ale taxei de şcolarizare de 13 lei/zi – program normal şi 14 lei /zi – program prelungit.

Se va face reducere de la plata taxei lunare pentru fraţi: 50 lei/lună pentru al doilea frate (program normal) şi 100 lei/lună pentru al doilea frate (program prelungit).

Părinţii sunt rugaţi să adreseze direct şi într-un timp cât mai scurt posibil eventualele sugestii şi nemulţumiri care inevitabil vor apărea de-a lungul anului şcolar. Aceste discuţii se vor purta direct cu directorul unităţii, prof. înv. preşcolar Olteanu Liliana.

Identitatea grădiniţei

  • Grădiniţa cu program prelungit “Rază de Soare”
  • Autorizată prin O.M. nr. 4567/28.07.2010
  • Adresa : Str.Gorunului Nr. 40 (cartier rezidenţial Bunloc), Săcele, Braşov
  • Tel: 0744.345.815;
  • Tel/fax: 0368.464369
  • e-mail : gradirazadesoare@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *